English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveNačelnik Senaid Memić posjetio Dom zdravlja Ilidža    
 
Iz Ustanove Minimize

Načelnik Senaid Memić posjetio Dom zdravlja Ilidža

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić sa svojim saradnicima posjetio je u petak, 8. juna 2012. godine Dom zdravlja Ilidža, a razlog dolaska bila je oprema za Službu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje koja je kupljena od donacije spomenute općine.

Naime, načelnik Memić je Domu zdravlja Ilidža 2.aprila 2012. godine obezbijedio donaciju od 15.000 KM, a 10.000 KM usmjereno je za kupovinu aparata Endomed 482, ultrazvučnu glavu sonoplus, Tens med S82 i Tred mill. Aparati se danas nalaze u Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje je načelnik Memić tokom posjete sa svojim saradnicima najviše i boravio, te se na licu mjesta uvjerio koliki značaj ima ova oprema za pacijente koji koriste ovu vrstu zdravstvene usluge. Od ove donacije Centru za mentalno zdravlje pripalo je 5.000 KM, a novac je upotrijebljen za rekostrukciju prostora i nabavku kompjutera koji je bio neophodan ovoj službi.

Predstavnici Općine Ilidža u polusatnoj posjeti razgovarali su sa uposlenicima Doma zdravlja Ilidža osluškujući njihove potrebe sa ciljem da i u narednom periodu pomognu i doprinesu podizanju zdravstvene zaštite na još veći nivo.

Nakon susreta sa uposlenicima delegacija Općine Ilidža sastala se menadžmentom JU Dom zdravlja KS, tačnije generalnim direktorom naše ustanove prim.dr Milanom Miokovićem i direktoricom Doma zdravlja Ilidža prim.dr. Hajrom Boškailo.    

PRESS služba

A.Ša.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava