English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveAKAZ radionica-sertifikacija timova PM    
 
Iz Ustanove Minimize

Počeo proces certificiranja timova porodične medicine u JU Dom zdravlja KS

Proces certificiranja timova porodične medicine počeo je uvodnom radionicom koja je organizovana u četvrtak, 2. oktobra 2014. godine u 11.00 sati u Sali za edukaciju porodične medicine u Domu zdravlja Centar – Vrazova.

Spomenuti proces odvija se u okviru programa „Uspostavljanje sistema sigurnosnih standarda u primarnoj zdravstvenoj zaštiti“, a provodi ga Agencija za kvalitet i  akreditaciju u zdravstvu u FBiH u saradnji sa Federalnim ministarstvom zdravstva.

U prepunoj Sali za edukaciju porodične medicine prisutnima se obratila generalna direktorica JU Dom zdravlja KS, prim.dr Dženana Tanović koja je pozdravila početak procesa certificiranja svih timova porodične medicine u našoj ustanovi, a sve u interesu, kako je istakla, poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga i zadovoljstva korisnika, te približavanja evropskim integracijama.

Skupu se u ime Federalnog ministarstva zdravstva obratila dr. Vildana Doder koja je prisutne još jednom upoznala sa detaljima ovog velikog projekta, a okupljene je pozdravila i prim.dr Smiljana Viteškić voditeljica Odjela za organizaciju i poboljšanje kvaliteta i sigurnosti pri JU Dom zdravlja KS.

Predavanja u Sali za edukaciju održali su i dr.sc.ph Vera Kerleta – Tuzović pod naslovom Projekat Federalnog ministarstva zdravstva, te dr.sc.med Ahmed Novo i mr.sc.ecc Maida Nuhić na temu Uvođenje sistema kvaliteta sigurnosti. 

A.ŠARKIĆ
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava