English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveAdaptacija OJ DZ Novi Grad    
 
Iz Ustanove Minimize

Potpisan ugovor o adaptaciji, sanaciji i dogradnji Doma zdravlja Novi Grad

Ugovor o izvođenju radova na adaptaciji, djelomičnoj sanaciji i dogradnji objekta Doma zdravlja Novi Grad potpisan je u ponedjeljak, 23. decembra 2013. godine u 9.00 sati, u prostorijama menadžmenta JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.


Ugovor su u prisustvu medija potpisali, generalna direktorica JU Dom zdravlja KS prim.dr Dženana Tanović i Jasminka Pindžo, u ime predstavnika izvođača radova, firmi Eko teh d.o.o i Trgošped d.o.o Kakanj.

-     Ideja o adaptaciji i sanaciji traje dugi niz godina i kao nekadašnja direktorica Doma zdravlja Novi Grad lično sam bila involvirana u cijelu priču. Zahvaljujući načelniku i vijećnicima Općine Novi Grad, aktuelnoj vlasti i ministru zdravstva Kantona Sarajevo prim.dr Eldanu Lokmiću, te Zavodu zdravstvenog osiguranja KS i Upravnom odboru ove institucije, sa zadovoljstvom možemo konstatovati da su obezbijeđena sredstva za početak radova u vezi Organizacione jedinice Novi Grad. Ugovorom je određen početak prve faze adaptacije i rekonstrukcije, tačnije najprije se kreće u realizaciju grubih građevinskih radova, objasnila je prim.dr Dženana Tanović.

Okupljenim novinarima obratio se i v.d. direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, dr. Kenan Crnkić, koji je između ostalog, rekao:

-     Nisam mogao na ljepši i bolji način započeti prvi radni dan. Čast i zadovoljstvo mi je da kao direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS prisustvujem ovom svečanom činu i najavi projekta koji je dugo godina bio odlagan. Želim istaći da su finansijska sredstva operativna i da radovi mogu odmah početi. Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na adaptaciji, djelomičnoj sanaciji i dogradnji na najvećem objektu ovog tipa na području Kantona Sarajevo velika je stvar. Adaptirani Dom zdravlja Novi Grad služiće medicinskom osoblju i omogućiće pružanje još kvalitenije zdravstvene usluge pacijentima zbog kojih se sve ovo i radi i koji predstavljaju ultimativnu ciljnu grupu procesa.

Skupu se obratila u ime kantonalnog Ministarstva zdravstva i Alma Pehlić koja je kazala da su svi ciljevi Ministarstva bazirani na zadovoljstvu korisnika zdravstvenih usluga, a Jasminka Pindžo u ime izvođača radova obećala je da će se u narednom periodu raditi brzo i efikasno.

Press služba JUDZKS

dipl.soc Arman ŠARKIĆ

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava