English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveAkcija JU Apoteke Sarajevo i NTV Hayat    
 
Novosti iz Ustanove Minimize

Akcija JU Apoteke Sarajevo i NTV Hayat - Donacija za Centar za fizikalnu rehabilitaciju OJ DZ Stari Grad

JU Dom zdravlja KS, tačnije Centru za fizikalnu rehabilitaciju OJ Stari Grad, u utorak 20. decembra 2011. godine u 9.30 sati, doniran je sanitetski materijal sa kremama i mastima iz asortimana JU Apoteke Sarajevo. Donacija je nastala kao plod višegodišnje uspješne saradnje JU Apoteke Sarajevo i NTV Hayat koja je, kako je rečeno, obilježena humanim i humanitarnim aktivnostima.

"Ova donacija nije velika u finansijskom smislu, ali to nije ni cilj ovog događaja. Naš osnovni cilj je da kroz akciju sa renomiranom televizijskom kućom NTV Hayat ukažemo na neophodnost ovakvih poteza i da pokušamo senzibilizirati i ostale subjekte koji su u poziciji da mogu slijediti ovaj naš put, da to i učine. Danas je svima u BiH potrebna neka vrsta pomoći kako bi mogli obavljati svoju djelatnost, a Centar za fizikalnu rehabilitaciju OJ Stari Grad čiji profesionalci pružaju izuzetnu zdravstvenu uslugu građanima odabran je od strane ljudi sa NTV Hayat", rekao je Redžad Ćatić, direktor JU Apoteke Sarajevo.

Uz osoblje Centra za fizikalnu rehabilitaciju činu donacije prisustvovala je i direktorica OJ Stari Grad, prim.dr Rabija Vilić, a prisutnima se obratio i v.d generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, prim.dr Milan Mioković, koji se svim učesnicima ove akcije zahvalio na donaciji, te je još jednom istakao stručnost zdravstvenih profesionalaca koji rade u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

PRESS služba

Arman ŠARKIĆ, dipl.soc.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava