English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveAmbulanta Briješće - kamen temeljac    
 
Iz Ustanove Minimize

Ozvaničeni radovi na ambulanti porodične
medicine u Briješću (
OJ DZ Novi Grad)

V.D načelnika Općine Novi Grad Anel Šuman i generalni direktor JU Dom zdravlja KS prim.dr Milan Mioković ozvaničili su početak radova na izgradnji ambulante porodične medicine Briješće u srijedu, 26. septembra 2012. godine. Svečana ceremonija održana je pred brojnim zvanicama i mještanima ovog dijela novogradske općine koji nisu krili oduševljene zbog činjenice da će uskoro dobiti i svoju ambulantu porodične medicine.

Njihova radost bila je tim veća, jer je do sada oko 8.000 mještana Briješća zdravstvene potrebe ostvarivalo na udaljenim lokalitetima porodične medicine što im je itekako otežavalo svakodnevni život.

Okupljenim građanima obratio se i prim.dr Mioković, generalni direktor naše ustanove koji je, između ostalog rekao, da ga raduje što će mještani ovog dijela općine u budućnosti imati mnogo kvalitetniju i kompletniju zdravstvenu zaštitu. On je na kraju istakao da je ovo još jedan korak naprijed u sveobuhvatnosti i dostupnosti primarne zdravstvene zaštite.

Radove na ambulanti porodične medicine izvodi firma Džekos.                                            A.Ša.

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava