English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveDan sestrinstva 2017.    
 
Iz Ustanove Minimize

Obilježen Dan medicinskih sestara u JU Dom zdravlja KS

Međunarodni Dan medicinskih sestara svečano je obilježen 12. maja 2017. godine u INDOK centru Doma zdravlja Cenzar – Vrazova.


Tom prilikom, menadžment JU Dom zdravlja KS predvođen generalnim direktorom mr.med.sci.prim.dr Fuadom Husićem susreo se sa glavnim medicinskim sestrama svih organizacionih jedinica koje su u sastavu naše Ustanove. U svečanoj amtosferi i druženju govorilo se o velikoj ulozi medicinske sestre u zdravstvenom sistemu. Sudionici skupa su, između ostalog, zaključili da bez kvalitetne sestre koja je ravnopravni član tima, nema kvalitetne brige o pacijentu, zaštite i unapređenja njegovog zdravlja.- Medicinska sestra u našem sistemu nosi veliki dio posla i odgovornosti. Zbog navedene činjenice veoma je važno da u budućnosti prenosite znanje i vještine mladim kadrovima koji dolaze, istakao je, između ostalog, mr.med.sci.prim.dr Fuad Husić.

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava