English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveDemant na tekst iz Dnevnog avaza od 6.3.2013.    
 
Iz Ustanove Minimize

Demant na tekst objavljen u listu "Dnevni avaz" 6. marta 2013. godine

U izdanju lista "Dnevni avaz" od 6. marta 2013. godine na strani 14 objavljen je tekst pod naslovom „Medicinske sestre same skupljaju novac za šprice“ u kojem je na račun JU Dom zdravlja KS izneseno niz netačnih navoda dobivenih od, kako u tekstu piše „anonimnog izvora“, u koji sa pravom možemo sumnjati.

Reagujući trenutno po izlasku pomenutog teksta, menadžment JU Dom zdravlja KS prikupio je podatke sa terena od svih službi iz kojih je jasno vidljivo da su sve službe uredno snabdjevene sanitetskim potrošnim materijalom u koji spadaju i u tekstu spomenute šprice, a koji je uredno distribuiran iz centralnog magacina prema svim službama JU Dom zdravlja KS. Isto tako, provjerama je utvrđeno da Ustanova ima na raspolaganju sasvim dovoljno čistačkog materijala potrebnog za čišćenje prostorija Ustanove, te da nema zastoja u isporukama istog. Zbog naprijed navedenog smatramo da ne postoji ni jedan razlog da bilo ko od uposlenika Ustanove kupuje za svoj novac materijal potreban za rad.

Želimo reći da uposlenici JU Dom zdravlja KS nemaju razloga za strah od saradnje sa medijima, jer je svim uposlenicima dozvoljeno davati izjave istim uz poštovanje procedura koje su propisane važećim aktima Ustanove.

Na kraju je potrebno posebno naglasiti da menadžment JU Dom zdravlja KS na čelu sa generalnim direktorom ni na koji način ne „veže ruke svojim uposlenicima“, kako se navodi u tekstu, jer recepte dostavljene na mjesečnom nivou od ZZOKS uredno raspoređuje, ulažući stalne napore da se proces rada održi na što boljem nivou. Također, svi zahtjevi za vanrednim potrebama za receptima iz organizacionih jedinica se odobravaju od strane menadžmenta i šalju promptno u Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Zbog svega navedenog smatramo da ovakve navode trebamo oštro demantirati, a u cilju tačne informisanosti građana Kantona Sarajevo koji su korisnici naših usluga.


GENERALNI DIREKTOR

prim.dr Milan Mioković,
spec. porodične medicine

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava