English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveDonacija Općine Novi Grad    
 
Novosti iz Ustanove Minimize

Donacija Općine Novi Grad

Dom zdravlja Novi Grad do 2014. godine trebao bi dobiti sasvim novo ruho, rečeno je na press konferenciji koja se održala u petak, 11. novembra 2011. godine u INDOK centru Doma zdravlja Centar-Vrazova, a na kojoj su prisustvovali načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić,  kantonalni ministar zdravstva prim.dr Zlatko Vuković, v.d generalnog direktora JU Dom zdravlja KS prim.dr Milan Mioković te direktorica Doma zdravlja Novi Grad prim.dr Dženana Tanović.


Općina Novi Grad u saradnji sa Vladom KS i donatorima, prema riječima načelnika Hadžića, uspjela je osigurati 3, 5 miliona KM koji će biti utrošeni za rekonstrukciju i obnovu Doma zdravlja Novi Grad. Na press konferenciji rečeno je da će se rekonstrukcija obavljati u četiri faze, a u prvoj fazi predviđena je demontaža starog i postavljanje novog krova.

-     Početkom građevinske sezone počeće prva faza radova. Uz postavljanje novog krova predviđeno je i zatvaranje pasarela, jednog dijela velikog i neiskorištenog prostora koji će u budućnosti biti u funkciji i zdravstvenih radnika i pacijenata. To će biti novi radni prostor na 1.400 kvadratnih metara. Za početak rekonstrukcije Općina Novi Grad obezbijediće 100.000 KM, a isto toliko daće i Vlada KS. Ostali sponzori će obezbijediti oko milion KM za prvu fazu obnove, rekao je, između ostalog, načelnik Damir Hadžić.

Prim.dr Zlatko Vuković istakao je da će na sve načine svi učesnici projekta pokušati Domu zdravlja Novi Grad vratiti stari sjaj.

-     Nakon obnove, objekt će biti mnogo ljepši i biće zasigurno modernije opremljen, istakao je ministar zdravstva Kantona Sarajevo.

Inače, Dom zdravlja Novi Grad već godinama se nalazi u lošem stanju, a u toj Organizacionoj jedinici koja se nalazi na teritoriji najmnogoljudnije općine u regionu, zdravstvenu uslugu ostvaruje veliki broj pacijenata u pretežno neuslovnim ordinacijama.


Načelnik Damir Hadžić je uz otkrivanje svih detalja u vezi rekonstrukcije i obnove Doma zdravlja Novi Grad na press konferenciji uručio i ključeve specijalnog sanitetskog vozila VW Maxi Caddy direktorici ove Organizacione jedinice prim.dr Dženani Tanović. Kupovinu vozila koje će u budućnosti biti sastavni dio voznog parka Doma zdravlja Novi Grad finansirala je Općina Novi Grad.

PRESS SLUŽBA

Arman Šarkić, dipl.soc.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava