English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveDonacija Općine Novi Grad - vage za bebe    
 
Iz Ustanove Minimize

Donacija Općine Novi Grad za JUDZKS

U organizacionoj jedinici Dom zdravlja Novi Grad dana 22.07.2013. godine upriličen je prijem za načelnika Općine Novi Grad, gosp. Semira Efendića. Općinski načelnik je tom prilikom vršiteljici dužnosti generalnog direktora Ustanove prim.dr. Dženani Tanović uručio donaciju od deset digitalnih vaga za mjerenje tjelesne težine beba.


"Pratimo zahtjeve građana, šta im nedostaje i koliko je u našoj moći reagujemo, tako je bilo i sa ovom donacijom, jednostavno, naši građani su tražili bolje uslove za predškolske dispanzere i mi smo u mogućnosti da te ideje podržimo, nadamo se da će se saradnja općine Novi Grad i Doma zdravlja KS  nastaviti i u budućnosti na zadovoljstvo svih građana" – istakao je općinski načelnik.

Prema riječima direktorice Tanović, donacija će biti od velikog značaja, pogotovo što se radi o vagama za predškolski dispanzer, gdje se vagaju bebe koje dolaze na sistematski pregled, naglasivši da Ustanova raspolaže sa određenim brojem vaga koje su u stalnoj upotrebi duži niz godina, pa često dolazi do kvarova, što znatno usporava proces rada.

Na sastanku su se prisutni i kratko osvrnuli na projekat rekonstrukcije zgrade centralnog objekta DZ Novi Grad, poznatiji kao “DZ Kumrovec”. Općinski načelnik je rekao da je Općina već krenula sa pripremom projekta pravljenja odlivne saobraćajne trake sa glavne saobraćajnice za zgradu Doma zdravlja, što će znatno olakšati saobraćajnu komunikaciju ovog objekta. Vršiteljica dužnosti generalnog direktora Ustanove je naglasila da je formirana Komisija sa predstavnicima Ministarstva zdravstva i Zavoda zdravstvenog osiguranja KS na nivou Ustanove koja treba provesti postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača.

Sastanku su osim predstavnika Općine Novi Grad i menadžmenta JU Dom zdravlja KS prisustvovali i članovi kolegija OJ DZ Novi Grad. 

PRESS služba JUDZKS

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava