English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveDonacija - inhalatori za djecu    
 
Iz Ustanove Minimize

DONACIJE - Deset inhalatora za pedijatrijsku službu JU Dom zdravlja KS

JU Dom zdravlja KS donirano je deset inhalatora, najnovije generacije, a za potrebe pedijatrijske službe u svih devet Organizacionih jedinica u Kantonu Sarajevo.

 

Donaciju je u ponedjeljak, 3. novembra 2014. godine u prostorijama menadžmenta naše ustanove, u ime kompanije Keprom uručio Ernes Kurtagić, a prim.dr Dženana Tanović, obraćajući se brojnim novinarima i zvanicama, između ostalog rekla da će se inhalatori svakodnevno koristiti u praksi, pogotovo u zimskim danima kada bilježimo veći broj bronhitisa i drugih opstruktivnih stanja kod najmlađe populacije.

 

Direktor kompanije Keprom Ernes Kurtagić objasnio je okupljenima zašto se firma odlučila baš za ovu vrstu donacije.

 

- Vodila nas je želja da pomognemo najmlađima u Kantonu Sarajevo. Prema analizama koje radimo uvidjeli smo upravo da je potreba za inhalatorima sve veća, naročito u zimskom periodu kada se u Sarajevu bilježe velika zagađenja zraka.

 A.Ša.

 

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava