English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveDonacija italijanske zdravstvene ustanove Merano    
 
Iz Ustanove Minimize

Donacija - Renault Clio za CMZ Novo Sarajevo

Talijanski Oblasni centar za mentalno zdravlje i humane nauke zdravstvene ustanove Merano donirao je u ponedjeljak, 1.decembra 2014. godine automobil marke Renault Clio Centru za mentalno zdravlje OJ Novo Sarajevo. Vozilo je donirano u okviru projekta Pomoć razvoju centara za mentalno zdravlje Bosne i Hercegovine koji traje duži niz godina, a uz partnerstvo sa Ministarstvom zdravstva FBiH. Najveće zasluge za realizaciju projekta imaju prof.dr Lorenzo Toresini, direktor navedene ustanove u Meranu i Autonomna provincija Balzano koji su, kako je rečeno, dugogodišnji odani prijatelj naše države.

Opći ciljevi projekta su vezani za poboljšanje usluga u Centrima za mentalno zdravlje, razvijanje saradnje između talijanskih i bh. institucija, kao i razmjena iskustava u radu sa osobama koje imaju mentalne poremećaje.

Specifični ciljevi su unaprijeđenje strukture Centra za mentalno zdravlje OJ Novo Sarajevo putem nabavke neophodne tehničke i standardne opreme, nabavka vozila za kućne potrebe u cilju bržeg pristupanja pacijentu u zajednici, te trening osoblja kroz edukativna predavanja i radionice.  

A.Ša. 
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava