English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveEdukativni čas - vrtić Kids' Corner    
 
Iz Ustanove Minimize

Edukativni čas za mališane iz vrtića Kids Corner

Djeca sarajevskog vrtića Kids Corner posjetila su u četvrtak, 22. maja 2014. godine lokalitet Saraj-Polje koji se nalazi u sastavu JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Razlog posjete bio je susret sa stručnim osobljem Dispanzera za predškolsku djecu lokaliteta Saraj-Polje u okviru kojeg su se djeca vrtića upoznali sa pružanjem prve pomoći, te sa važnostima vođenja zdravog načina života, kao i sličnim temama iz domena pedijatrijske službe. Mališani su sa velikom pažnjom i zanimanjem saslušali predavanje dr. Jasminke Smlatić-Muhadžić, koja je predavanje prilagodila uzrastu djece i kroz svojevrsne igrokaze i razgovor pojasnila sve nejasnoće i dileme.

Govorilo se, između ostalog, i o značaju pranja zubi više puta u toku dana, pranja ruku, te o važnosti zdrave ishrane. Doktorica je posebno istakla kako se treba ponašati na igralištu, na ulici, u igri kako bi se izbjegle moguće povrede, te gdje sve djecu vrebaju opasnosti. Dr. Smlatić-Muhadžić govorila je i o pružanju prve pomoći, ali na način shvatljiv mališanima predškolskog uzrasta.       

A.Ša.
  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava