English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveHES - informacija o poplavama    
 
Iz Ustanove Minimize

Informacija Higijensko epidemiološke službe JUDZS povodom poplava

U fazi sanacije šteta nakon katastofalnih poplava i kontroli zaraznih bolesti, Higijensko epidemiološka služba JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo je aktivno uključena.

Prevencija mogućih epidemija je hitna i neophodna jer u većini općina BiH zahvaćenih ovom katastrofom prijeti opasnost od izbijanja zaraznih bolesti.

Kada je u pitanju pomoć ugroženim područjima van Kantona Sarajevo, Higijensko epidemiološka služba JUDZKS spremna je uputiti svoj tim u sva krizna područja, međutim, obzirom da su i komunikacije oštećene, Službi nedostaje "terensko vozilo" koje bi se koristilo u tu svrhu.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava