English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveInformatizacija JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo    
 
Iz Ustanove Minimize

Informatizacija JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo

Predstavnici firme MedIT koja je zadužena za isporuku i implementaciju softvera za potrebe projekta digitalizacije i informatizacije primarne zdravstvene zaštite na području Kantona Sarajevo, 14.04.2014. godine upoznali su menadžment JU Dom zdravlja KS sa završnom fazom ovog velikog projekta koji se uspješno implementira u našoj ustanovi. Tom prilikom rečeno je da su svi timovi porodične medicine u JU Dom zdravlja KS uvezani u sistem, te da se došlo da posljednje i najznačajnije faze projekta u kojoj dominira zajednički rad svih aktera zdravstvenog sistema sa krajnjim korisnicima usluga, tačnije pacijentima.

Prilikom prezentacije istaknuto je da ovaj sistem podržava 500 računara i više od 165 štampača, te da je mrežna struktura urađena u svim Domovima zdravlja na području Kantona Sarajevo, kao i u ambulantama porodične medicine.

U prethodnim fazama, stručna lica firme MedIT implementirala su elektronski medicinski karton pacijenta, elektronsku provjeru podataka o osiguranju, elektronski protokol, elektronsko naručivanje termina u porodičnoj medicini, te elektronsku uputnicu i izvještaje, a izvršena je i digitalizacija radiološke dijagnostike.

Dostignuće sa ovim projektom ogleda se u povećanoj mobilnosti, fleksibilnosti i transparentnosti u radu, a samim tim omogućava se veća produktivnost i stvaraju se preduslovi za još efikasniji preventivni rad.

Krajnjim korisnicima sistema omogućena je konstantna podrška kao i kontinuirana edukacija u korištenju sistema.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava