English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveJUDZKS postala član Sigurnosne vakcinalne mreže    
 
Novosti iz Ustanove Minimize

JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo prva u regiji postala članica Sigurnosne vakcinalne mreže SZO


JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo je sa mjesecom majem 2017. godine zvanično postala prva ustanova u Kantonu Sarajevu, Bosni i Hercegovini i regiji koja je postala članica Sigurnosne vakcinalne mreže - Vaccine Safety Network Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Ovom značajnom priznanju prethodio je intenzivan rad na izradi kvalitetnog sadržaja koji se odnosi na imunizaciju, zasnovanog na najnovijim naučnim i stručnim informacijama, a koji je postavljen na zvaničnu web stranicu Doma zdravlja Kantona Sarajevo.

Tim koji je bio uključen u izradu i postavljanje sadržaja na web činili su:
  • doc.dr.sci. Lutvo Sporišević, spec. pedijatar u OJ Dom zdravlja Centar
  • dr. Anes Jogunčić, vanjski saradnik
  • mr.ph.sc.dr. Adnan Bajraktarević, spec. pedijatar u OJ Dom zdravlja Centar
  • Esma Zlatar, prof., stručni saradnik u Centru za NNID

Koordinatori Sigurnosne vakcinalne mreže SZO izvršili su evaluaciju sadržaja na web stranici JUDZKS i donijeli odluku o dodavanju JUDZKS na listu članova Mreže, objavljene na stranici Svjetske zdravstvene organizacije, kao i na VSN portalu.

Prezentaciju JUDZKS o okviru Sigurnosne vakcinalne mreže SZO možete vidjeti ovdje.

Tekstove o imunizaciji i kalendar imunizacije u FBiH možete pronaći ovdje.

CENTAR ZA NNID

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava