English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveKampanja "Vakcinacija protiv gripe-normalna stvar"    
 
Iz Ustanove Minimize

Počela kampanja „Vakcinacija protiv gripe, normalna stvar“


Početak kampanje „Vakcinacija protiv gripe, normalna stvar“ ozvaničen je konferencijom za medije koja je upriličena u prepunom amfiteatru Unitic centra u srijedu,15.oktobra 2012.godine.

Tom prilikom, okupljenim novinarima obratili su se prim.dr.sci Jelena Ravlija i prim.dr Željko Ler u ime Federalnog Instituta za javno zdravstvo, te prof.dr Nada Koluder-Ćimić iz Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Koševo.Cilj organizovanja press konferencije i kampanje je, kako je istaknuto, stvaranje svijesti javnosti o neophodnosti vakcinacije kao najjeftinije i najefikasnije prevencije u borbi protiv gripe. Podcrtano je da se i na ovaj način želi ohrabriti građane Federacije BiH da aktivno učestvuju u procesu vakcinacije tokom sezone gripe koja se očekuje u narednom periodu.


-     Na ovaj način želimo prikazati vakcinaciju kao sastavni dio brige o zdravlju, koji ima uticaj kako na zdravlje pojedinca, tako i na društvo u cjelini, jednoglasno su zaključili promotori kampanje „Vakcinacija protiv gripe, normalna stvar“ koja se provodi u organizaciji kompanije Glaxo SmithKline u BiH.

A.Ša.   

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava