English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveMeđunarodni dan sestrinstva 2014.    
 
Iz Ustanove Minimize

Obilježen Dan medicinskih sestara/tehničara u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo

Međunarodni Dan medicinskih sestara/tehničara svečano je obilježen 12. maja 2014. godine u INDOK centru u OJ Dom zdravlja Centar. Tom prilikom, menadžment JU Dom zdravlja KS predvođen generalnom direktoricom prim.dr Dženanom Tanović susreo se sa glavnim medicinskim sestrama svih deset organizacionih jedinica koje su u sastavu naše Ustanove.


U svečanoj amtosferi i druženju govorilo se i o velikoj ulozi medicinske sestre/tehničara u zdravstvenom sistemu. Sudionici skupa su, između ostalog, zaključili da bez kvalitetne sestre koja je ravnopravni član tima, nema kvalitetne brige o pacijentu, zaštite i unapređenja njegovog zdravlja.


Na lijepim riječima i prigodnim poklonima članovima menadžmenta JU Dom zdravlja KS u ime medicinskih sestara/tehničara zahvalila se Zineta Mulaosmanović, glavna sestra OJ Ilidža, a tom prilikom ukazala je i na važnost kontinuirane edukacije sestara, te je istakla njihovo stručno i profesionalno zalaganje u radu sa pacijentima.

A.Ša.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava