English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveNovi ciklus PAT 2013/2014    
 
Iz Ustanove Minimize

Počeo PAT program 2013/2014 za trinaestu generaciju polaznika

Trinaesta generacija polaznika, ljekara i sestara iz JU Dom zdravlja KS, započela je proces dodatne edukacije (PAT) u okviru projekta Porodična medicina.


Novi ciklus edukacije počeo je u srijedu, 2. oktobra 2013. godine u Edukacionom centru Doma zdravlja Centar-Vrazova, a u prepunoj sali prisutnima su se na početku obratili, te zaželjeli mnogo sreće i profesionalnih izazova u daljem radu, generalna direktorica JU Dom zdravlja KS prim.dr Dženana Tanović i mr.sci.prim.dr Zaim Jatić.

-     Naša ustanova izrasla je u naučnu bazu i zbog te činjenice sam posebno ponosna. Postali smo ustanova sa respektabilnim kadrom kojeg sačinjavaju magistri i doktori nauka. Federalno ministarstvo zdravstva je prepoznalo naše potencijale i dato je povjerenje našim ljudima da vode Katedru. PAT je značajan za sve one koji ga budu primjenjivali u praksi, rekla je, između ostalog, generalna direktorica JU Dom zdravlja KS, prim.dr Dženana Tanović.


Prisutnima se obratila i dr. Vildana Doder u ime Ministarstva zdravstva Federacije BiH koja je rekla da joj je bilo zadovoljstvo raditi sa uposlenicima JU Dom zdravlja KS.

-     Ponosna sam na činjenicu da sam dugogodišnji saradnik i prijatelj vaše ustanove. Uprkos nekim nepovjerenjima koja su bila prisutna unazad deset godina, a dolazila su čak i iz krugova zdravstvene struke, ubijeđena sam da koncept porodične medicine nema alternativu. Mi ovaj projekat više ne pilotiramo, već ga uveliko implementiramo, zaključila je dr. Doder.

PRESS služba
A.Ša.     

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava