English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveNovi ciklus programa dodatne edukacije - PAT 2012.    
 
Iz Ustanove Minimize

Porodična medicina
Novi ciklus programa dodatne edukacije (PAT)

Proces programa dodatne edukacije (PAT) za 2012. godinu u oblasti porodične medicine počeo je u četvrtak, 4.oktobra 2012. godine. U Edukacionom centru Doma zdravlja Centar-Vrazova tom prilikom prisustvovalo je 12 timova porodične medicine čiji su članovi ujedno i polaznici ovog novog ciklusa.

Program dodatne edukacije iz porodicne medicine

-     Vi ste jedanaesta generacija PAT-a. Ponosni smo na ova proces koji se odvija na bazi kontinuirane edukacije. Jedini mogući put za zdravstvenog radnika je učenje cijelog života. Budite pažljivi, otvorenog uma i srca, poručio je okupljenima prim.dr Mioković, generalni direktor JU Dom zdravlja KS.

Skupu se u ime Ministarstva zdravstva FBiH obratila i dr. Vildana Doder, pomoćnica federalnog ministra zdravstva prof.dr Rusmira Mesihovića koja je svim polaznicima čestitala na izboru da učestvuju u procesu edukacije. U opservaciji impelmentiranja projekta Porodična medicina, dr. Doder je istakla da je Ministarstvo zdravstva FBiH zadovoljno širenjem i mrežom ambulanti na području Federacije BiH, ali da su problem ljudski resursi i kako kaže, hronični nedostatak kadra.

Vildana Doder

-     U Federaciji BiH do sada je implementirano oko 700 timova porodične medicine, a prema projektu treba ih biti oko 1.200. Ovo su moderni programi koji se provode u skladu sa odredbama Evropske Unije i mora ih pratiti i adekvatna programska politika, kazala je, između ostalog, dr. Vildana Doder.

Podsjećanja radi, PAT se provodi od 2005. godine, a do 2011. obuku je završilo 715 ljekara.    

A.Ša.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava