English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveObilježen Međunarodni dan sestrinstva 2016.    
 
Iz Ustanove Minimize

Obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Međunarodni Dan medicinskih sestara svečano je obilježen 12. maja 2016. godine u INDOK centru Doma zdravlja Cenzar – Vrazova. Tom prilikom, menadžment JU Dom zdravlja KS predvođen generalnim direktorom prim.dr Milanom Miokovićem susreo se sa glavnim medicinskim sestrama svih deset Organizacionih jedinica koje su u sastavu naše ustanove.U svečanoj amtosferi i druženju govorilo se i o velikoj ulozi medicinske sestre u zdravstvenom sistemu. Sudionici skupa su, između ostalog, zaključili da bez kvalitetne sestre koja je ravnopravni član tima, nema kvalitetne brige o pacijentu, zaštite i unaprijeđenja njegovog zdravlja.

- Medicinske sestre daju poseban obol radu. Oni su i desna i lijeva ruka ljekara, zaključio je prim.dr Mioković.

Na lijepim riječima i prigodnim poklonima članovima menadžmenta JU Dom zdravlja KS u ime medicinskih sestara zahvalila se dipl.med.sestra Emina Bajramović, glavna sestra OJ Centar - Vrazova, a tom prilikom ukazala je i na važnost kontinuirane edukacije sestara, te je istakla njihovo stručno i profesionalno zalaganje u radu sa pacijentima.

A.Ša.
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava