English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveObilježena Dječija nedjelja u KS 2015.    
 
Iz Ustanove Minimize

Otvoren Sajam za djecu i porodicu "Naši putokazi"

JU Dom zdravlja KS uspješno se predstavila sa informativnim štandom i štandom za animaciju  u okviru Sajma za dijete i porodicu „Naši putokazi“koji je zvanično otvoren u ponedjeljak, 5. oktobra 2015. godine u Domu mladih.

Informativni štand JU Dom zdravlja KS posjetilili su brojni građani Sarajeva.

Predstavnici naše ustanove posjetiteljima su odgovarali na pitanja u vezi organizacije i rada sistema, a svi prisutni su se mogli upoznati i sa vrstama usluga koje pružaju stručnjaci u JU Dom zdravlja KS. Naročito zapažen bio je i štand animacije na kojem su medicinske sestre najmlađoj populaciji približile usluge JU Dom zdravlja KS kroz svojevrsni igrokaz, a komunikaciju sa djecom prilagodile su koristeći balone pri čemu su pokazale i zavidnu tehniku crtanja.

Sajam za dijete i porodicu „Naši putokazi“ otvoren je uz prigodan kulturno-umjetnički program kojeg su uz brojne posjetitelje pratili i zvaničnici Kantona Sarajevo predvođeni premijerom Elmedinom Konakovićem.  

U sklopu Dječije nedjelje JU Dom zdravlja KS održat će u srijedu, 7. oktobra 2015. godine i Dan otvorenih vrata od 13.00 do 15.00 sati u domovima zdravlja Centar – Vrazova, Novo Sarajevo (ambulanta porodične medicine Grbavica) i  Ilidža.

Tom prilikom stručno osoblje naše ustanove ugostiti će učenike osnovnih škola koji će prisustvovati predavanjima ljekara, nakon čega slijedi i obilazak službi koje se bave zdravstvenom zaštitom djece i omladine.

 A.ŠARKIĆ

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava