English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveOtvaranje Ambulante Briješće (DZ Novi Grad)    
 
Iz Ustanove Minimize

Otvorena Ambulanta Briješće

Ambulanta porodične medicine Briješće (OJ DZ Novi Grad) svečano je otvorena u utorak, 14. maja 2013. godine u 15.00 sati.

Ceremoniju otvaranja pratio je veliki broj stanovnika ove mjesne zajednice koji će u budućnosti zdravstvenu zaštitu ostvarivati u ovom objektu koji je urađen po evropskim standardima. Činu otvaranja ambulante prisustvovali su i mnogi iz političkog života Kantona Sarajevo, a građanima su se, između ostalih obratili, mr. Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad, dr. Eldan Lokmić, ministar zdravstva KS i prim.dr Dženana Tanović, v.d generalnog direktora JU Dom zdravlja KS.

Svečano otvaranje pratio je i bogat kulturno-umjetnički program, a glavni akteri ovog dijela manifestacije bila su djeca iz Osnovne škole Behaudin Selmanović.

Inače, ambulanta porodične medicine Briješće pružaće usluge za oko 8.000 stanovnika ove općine, a na početku će raditi jedan tim porodične medicine od 7.30 do 15.00 sati.

Izgradnju ambulante finansirala je Općina Novi Grad u saradnji sa Ministarstvom zdravstva KS, a kupovinu opreme finansiralo je Ministarstvo zdravstva FBiH.

Press služba JUDZKS

dipl.soc Arman ŠARKIĆ

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava