English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveOtvaranje Ambulante Mrakovo-OJ DZ Ilijaš    
 
Iz Ustanove Minimize

Otvorena ambulanta Mrakovo 

Ambulanta porodične medicine Mrakovo u Općini Ilijaš svečano je otvorena presijecanjem vrpce u četvrtak, 10. oktobra 2013. godine u 11.00 sati.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnici medija, te konačno mještani ovog dijela ilijaške općine koji će u budućnosti koristiti zdravstvene usluge u ovom objektu.

Prisutnima su se obratili generalna direktorica JU Dom zdravlja KS prim.dr Dženana Tanović, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, u ime Ministarstva Federacije BiH dr. Vildana Doder i ministar zdravstva Kantona Sarajevo prim.dr Eldan Lokmić.

Tom prilikom oni su zaključili da su mještani Mrakova dobili reprezentativan objekat, koji je urađen po evropskim standardima, te su im zaželjeli dobro zdravlje uz napomenu da u će im, u slučaju potrebe, uvijek na raspolaganju biti stručni kadar JU Dom zdravlja KS.

Ambulanta porodične medicine Mrakovo prostire se na 118 kvadratnih metara i u njoj će raditi jedan tim porodične medicine od 7.30 do 14.00 sati.

Izgradnju objekta finansirala je Općina Ilijaš u saradnji sa Ministarstvom zdravstva KS, a nabavku opreme i moblilijara finansiralo je Ministarstvo zdravstva FBIH u okviru IV faze projekta „Jačanje zdravstvenog sektora u primarnoj zdravstvenoj zaštiti“.

Press služba JUDZKS
dipl.soc Arman ŠARKIĆ

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava