English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveOtvaranje Centra za mentalno zdravlje OJ DZ Ilijaš    
 
Iz Ustanove Minimize

Otvoren Centar za mentalno zdravlje u OJ Dom zdravlja Ilijaš

Centar za mentalno zdravlje u Domu zdravlja Ilijaš otvoren je svečanim presijecanjem vrpce u utorak, 7. oktobra 2014. godine u 12.00 sati. Brojnim zvanicama, tom prilikom, obratili su se generalna direktorica JU Dom zdravlja KS, prim.dr Dženana Tanović, dr. Samir Turković, dr. Nijaz Štitkovac, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS dr. Kenan Crnkić, kantonalni ministar zdravstva dr. Eldan Lokmić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

U obraćanju prisutnima, zaključili su da će Centar za mentalno zdravlje podići nivo zdravstvene usluge na području Općine Ilijaš, a načelnik Fazlić istakao je da na ovaj način Ilijaš postaje gradska općina u pravom smislu riječi, jer menadžment JU Dom zdravlja KS je napravio veliki korak ka dostupnosti i sveobuhvatnosti usluge i u ovom dijelu Kantona Sarajevo.

Na svečanom skupu govorilo se i o budućim projektima u Općini Ilijaš, a svi sudionici, kao najvažniji projekat istakli su nadziđivanje Doma zdravlja Ilijaš koji bi se trebao realizirati u narednoj godini.

U novootvorenom Centru za mentalno zdravlje radiće stručni tim u čijem sastavu je neuropsihijatar, psiholog, socijalni radnik i  diplomirana medicinska sestra.

Centar za mentalno zdravlje u Domu zdravlja lijaš radiće u prvoj smjeni od 7.30 do 14.00 sati.

Press služba JUDZKS

Dipl.soc Arman ŠARKIĆ

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava