English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveOtvaranje ambulante Hotonj    
 
Iz Ustanove Minimize

Otvorena ambulanta porodične medicine Hotonj (OJ DZ Vogošća)

Ambulanta porodične medicine Hotonj svečano je otvorena u utorak, 30. septembra 2014. godine pred velikim brojem zvanica i građana koji žive u ovom dijelu Općine Vogošća. Prisutnima su se obratili generalna direktorica JU Dom zdravlja KS, prim.dr Dženana Tanović, dr. Samir Turković, ministar zdravstva Kantona Sarajevo dr. Eldan Lokmić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja dr. Kenan Crnkić, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i premijer Kantona Sarajevo Muhamed Kozadra.

U obraćanju prisutnima oni su zaključili da će ambulanta porodične medicine Hotonj podići nivo i kvalitet zdravstvenih usluga u ovom dijelu općine, te da je njeno otvaranje još jedan korak ka dostupnosti i sveobuhvatnosti primarne zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo.

Otvaranje ambulante porodične medicine Hotonj bila je i prilika da se svi prisjete lika i djela rahmetli Safeta Omerspahića, koji se svojim ličnim angažmanom i dodatnim naporima u periodu kada je bio direktor OJ Doma zdravlja Vogošća borio da Općina Vogošća ima što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Rezultat takvog angažmana je i ambulanta Hotonj, zaključak je svih aktera ovog skupa.

U ambulanti porodične medicine Hotonj radiće tim porodične medicine i jedan stomatološki tim, a objekat će sa stručnim osobljem pružati zdravstvene usluge za oko 6.000 građana ovog dijela Sarajeva.   

Press služba JUDZKS

Dipl.soc Arman ŠARKIĆ

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava