English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveOtvaranje ambulante porodične medicine Bojnik    
 
Iz Ustanove Minimize

Otvorena ambulanta porodične medicine Bojnik

Ambulanta porodične medicine Bojnik otvorena je u ponedjeljak,15. septembra 2014. godine, a svečanu vrpcu prerezali su prim.dr Dženana Tanović, generalna direktorica JU Dom zdravlja KS, dr. Eldan Lokmić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo i načelnik Općine Novi Grad, mr. Semir Efendić. U ovom objektu koji je izgrađen po evropskim standardima radit će po jedan tim porodične medicine i stomatologije za oko 5.000 zdravstvenih osiguranika ovog dijela općine, a građani će moći u određene dane obavljati i laboratorijsku dijagnostiku. 

Većinu sredstava za izgradnju ambulante izdvojila je Općina Novi Grad, tačnije 209.000 KM za prvu i drugu fazu gradnje, dok je Ministarstvo zdravstva KS za prvu fazu izdvojilo 100.000 KM. Opremu i mobilijar finansiralo je je Ministarstvo zdravstva FBiH kroz projekt „Jačanje zdravstvenog sektora u primarnoj zdravstvenoj zaštiti“.

Direktorica Tanović istakla je da je ovo jedna od najopremljenijih ambulanti u Kantonu Sarajevo u kojoj će se liječiti stanovnici Ahatpovića, Dobroševića i Bojnika, te imati potpuni komfor i kvalitetne i dostupne zdravstvene usluge.

Objekt je opremljen po svim normativima i standardima porodične medicine, pa su stanovnici ovog područja konačno dobili zdravstvene usluge kakve zaslužuju. Želim građanima da ovu ambulantu što više koriste u preventivne svrhe i dolaze po savjete o zdravlju, a što manje za liječenje bolesti. Ministar Lokmić je obećao da će biti još ovakvih ambulanti koje će se graditi gdje god to bude potrebno.

Press služba JUDZKS

Dipl.soc Arman ŠARKIĆ

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava