English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveOtvaranje ambulanti Vrazova i Blažuj    
 
Iz Ustanove Minimize

Otvorene ambulante u Vrazovoj i Blažuju

Dana 13.03.2013. godine u 10 sati, svečano su puštene u rad rekonstruirane ambulante porodične/obiteljske medicine Vrazova koje se nalaze u Centralnom objektu DZ Centar (Vrazova 11). Ove ambulante su u potpunosti rekonstruirane i obnovljene sredstvima Federalnog ministarstva zdravstva koja su obezbjeđena u okviru četvrte faze projekta HSEP (Projekat jačanja zdravstvenog sektora). Zdravstvenu zaštitu za oko 6000 stanovnika Općine Centar pružat će 4 tima porodične medicine, a radit će u dvije smjene.

Isti dan (13.03.2013.) u 12 sati svečano je otvorena i puštena u rad ambulanta porodične/obiteljske medicine Blažuj (adresa: Vlakovo do br. 102a). Izgradnju i opremanje ove ambulante pomogli su Općina Ilidža i Federalno ministarstvo zdravstva (treća faza projekta HSEP – Projekat jačanja zdravstvenog sektora) u skladu za zahtjevima lokalne zajednice i objektivnim potrebama iste za ovakvim objektom. Zdravstvenu zaštitu za oko 7000 stanovnika Blažuja pružat će jedan tim porodične medicine koji će raditi prvu smjenu (07.30 – 14.00) radnim danima, osim četvrtka kada će biti organizovan rad u drugoj smjeni (13.30 – 20.00 sati).

Otvorenju ovih ambulanti, koje će umnogome poboljšati nivo zdravstvene usluge građanima pripadajućih mjesnih zajednica, prisustvovali su predstavnici resornih ministarstava, menadžmenta JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, te predstavnici lokalne zajednice.

Press JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava