English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanovePočetak certifikacije timova porodične medicine    
 
Novosti iz Ustanove Minimize

Počeo proces certifikacije timova u JU Dom zdravlja KS

Dvadeset pet timova porodične medicine u JU Dom zdravlja KS u ponedjeljak i utorak, 29. i 30. juna 2015. godine u 8.00 sati ušli su u proces certifikacije, tačnije ocjenjivanja i uspostavljanja sigurnosnih standarda u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Timove porodične medicine ocjenjivat će vanjski ocjenivači Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), a cjelokupan projekat provodi se u saradnji sa Federalnim ministarstvom zdravstva.

Od početka procesa kojeg provodi Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), Odjel za organizaciju i poboljšanje kvaliteta i sigurnosti pri JU Dom zdravlja KS za proces certifikacije educirao je i pripremio 197 timova porodične medicine.

A.Ša.

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava