English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanovePolivalentna patronaža - završna radionica    
 
Novosti iz Ustanove Minimize

Završna stručna radionica iz polivalentne patronaže

Stručna radionica „Poboljšanje zdravstvene zaštite pacijenata i preventivno-promotivne aktivnosti polivalentnih patronažnih sestara u timovima porodične medicine“ održana je 25. marta 2011. godine u hotelu „Hollywood" u Sarajevu.

Skup je pozdravnim govorom otvorio mr.med.sci.prim.dr Slobodan Trninić, generalni direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, nakon čega su se prisutnima obratili: predstavnici Fondacije fami, Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i Federalnog ministarstva zdravstva. Navedenim institucijama kao i Zavodu zdravstvenog osiguranja KS, u znak zahvalnosti za podršku i finansijsku pomoć u implementaciji projekta, dodjeljene su zahvalnice.


PROGRAM RADIONICE


 Vrijeme Aktivnost   Predavač
 11,00-11,30  Registracija  
 11,30-11,45  Uvod i pozdrav ministri zdravstva, ZZO, generalni direktor JUDZKS, Fondacija fami i SDC
 11,45-12,00  Slučaj iz prakse OJ Centar
 12,00-12,15  Slučaj iz prakse OJ Vogošća
 12,15-12,35  Priručnik Dobra praksa apliciranja parenteralne terapije u kućnoj posjeti mr.sci.med.prim.dr Zaim Jatić
 12,35-12,55  Priručnik Dobra praksa apliciranja parenteralne terapije u kućnoj posjeti prim.mr.ph.Edina Stević
 12,55-13,15  Izvještaj i evaluacija projekta mr.sci.Mediha Avdić, dipl.m.s.
 13,15-13,30  Diskusija Bureković Šefika, vms
 13,30-14,30  Ručak  

Nakon registracije učesnika i uvodnih obraćanja u prepunoj sali, slučaj iz prakse predstavila je Nasiha Jasika, medicinska sestra iz Doma zdravlja Centar:
Drugi slučaj iz prakse prezentirala je Nihada Kulović, diplomirana medicinska sestra iz Doma zdravlja Vogošća:
Stručna radionica bila je i prilika da se promovira priručnik "Dobra praksa apliciranja parenteralne terapije u kućnoj posjeti" kojeg autorski potpisuju mr.med.sci.prim.dr Zaim Jatić, prim.mr.ph Edina Stević, mr.sci. Mediha Avdić. dipl.med.sestra i Amra Hadžimuratović – Čustović, dipl.med.sestra, kao i monografija "Polivalentna patronažna djelatnost u timovima porodične medicine" autora mr.sci. Mediha Avdić. dipl.med.sestra, mr.med.sci.prim.dr Zaim Jatić i mr.sci.med.et oec.prim.dr. Slobodan Trninić.

(A.Šarkić)
  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava