English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanovePosjeta EURACT-a JUDZKS    
 
Iz Ustanove Minimize

Posjeta EURACT-a JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo

Predstavnici Vijeća EURACT posjetili su u četvrtak, 8. oktobra 2015. godine JU Dom zdravlja KS. U ulozi domaćina dočekali su ih prim.dr Milan Mioković, generalni direktor JU Dom zdravlja KS i doc.dr Zaim Jatić šef službe porodične medicine u našoj ustanovi.

U srdačnom susretu generalni direktor, prim.dr Mioković upoznao je osmočlanu delegaciju sa organogramom naše ustanove kao i sa brojčanim stanjem kadra. Razgovaralo se i o provođenju reformi zdravstvenog sistema i zdravstvene zaštite, kao i o načinima finansiranja JU Dom zdravlja. Gosti iz EURACTA-a bili su oduševljeni i širinom naučne baze naše ustanove.

Nakon sastanka sa generalnim direktorom Ustanove, gosti su obišli ordinacije porodičnog ljekara u Domu zdravlja Centar, družili se i razmijenili svoja iskustva za ljekarima u Službi OPZZ/porodične medicine.

Dr. Francesco Carelli (Italija) i dr. Esra Saatci (Turska) održali su predavanja specijalizantima porodične medicine na teme "Ethics in Research" i "Teaching FM in Turkey" tokom redovnog specijalizantskog akademskog poludana.

EURACT je dio mreže organizacije WONCA Europe (Evropsko udruženje porodičnih ljekara) i okuplja nastavnike porodične medicine. Cilj EURACT-a je da podstiče i održava visoke standarde zaštite u evropskoj porodičnoj/opštoj medicini putem promocije porodične medicine kao discipline učenja i poučavanja. EURACT se bavi organizacijom, provođenjem i kvalitetom dodiplomske nastave, specijalizacije i kontinuirane medicinske edukacije iz oblasti porodične medicine.

Organizator susreta je Udruženje ljekara/liječnika porodične/obiteljske medicine FBiH u saradnji sa Javnom ustanovom Dom zdravlja Kantona Sarajevo i Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.

A.Ša.
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava