English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanovePosjeta delegacije Friedrichshafena JUDZKS 2015    
 
Iz Ustanove Minimize

Delegacija Fridrishafena za izgradnju lifta u Domu zdravlja Novo Sarajevo

Delegacija njemačkog grada Fridrishafena u čijem je sastavu 18 članova u srijedu, 30.09. 2015. godine posjetila je Dom zdravlja Novo Sarajevo. Tom prilikom u ulozi domaćina  dočekali su ih predstavnici menadžmenta JU Dom zdravlja KS predvođeni generalnim direktorom, prim.dr Milanom Miokovićem.

U srdačnom susretu još jednom su podcrtane posebne dugogodišnje veze između naše ustanove i njemačkog grada, a razgovarano je i o projektu izgradnje lifta u Domu zdravlja Novo Sarajevo koji bi umnogome poboljšao kvalitet zdravstvene usluge. Predstavnici grada Fridrishafena izrazili su želju da u narednom periodu sa finansijskim sredstvima pomognu realizaciji ovog projekta.  

Podsjećanja radi, prijateljstvo između grada Fridrishafena i Doma zdravlja Novo Sarajevo traje već dugi niz godina. Ono je obilježeno značajnim donacijama ovog njemačkog grada, a u znak zahvalnosti JU Dom zdravlja Kanton Sarajevo je postavila i promovisala „Česmu prijateljstva“ , te „Zid posvete gradu Fridrishafenu“  koji se nalazi u Domu zdravlja Novo Sarajevo.  

U okviru srdačnog susreta menadžment JU Dom zdravlja KS i njemačka delegacija razmjenili su i prigodne poklone sa željom da se prijateljstvo nastavi i u narednoj godini.

A.Ša.
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava