English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanovePosjeta i donacija Friedrichshafena 2011    
 
Novosti iz Ustanove Minimize

Posjeta delegacije grada Friedrichshafen Domu zdravlja Novo Sarajevo 2011.


Friedrichshafen

Dugogodišnje prijateljstvo Doma zdravlja Novo Sarajevo sa građanima njemačkog Fridrishafena nastavljeno je i u 2011. godini.

Brojna delegacija ovog grada koji je ujedno i pobratim Sarajeva, 2. novembra posjetila je Dom zdravlja Novo Sarajevo. U ulozi domaćina prijatelje iz Njemačke dočekali su dr. Samir Turković, direktor Doma zdravlja Novo Sarajevo i v.d. generalni direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo prim.dr Milan Mioković. Njemačku delegaciju dočekali su i predstavnici lokalne uprave Općine Novo Sarajevo predvođeni načelnikom Nedžadom Koldžom.

Nakon zajedničkog fotografisanja ispred umjetničkog murala koji je posvećen gradu Fridrishafenu, a koji se nalazi u prostoru Doma zdravlja Novo Sarajevo, prijatelji iz Njemačke uručilu su donaciju u vrijednosti od 5.000 eura koja će se iskoristiti za obnavljanje i dodatnu modernizaciju Službe za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku ovog Doma zdravlja.

Delegaciji iz Njemačke u znak zahvalnosti tom prilikom uručena je zahvalnica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo i bakrorez sarajevske Katedrale, te umjetnička slika koju su poklonili uposlenici Doma zdravlja Novo Sarajevo.   

Press služba JUDZKS

dipl.soc. Arman Šarkić

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava