English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanovePosjeta ljekara i medicinskih sestara iz Švedske    
 
Novosti iz Ustanove Minimize

Ljekari i medicinske sestre iz Švedske posjetili JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo

Zdravstveni radnici iz švedskog grada Rosengren posjetili su krajem maja našu ustanovu. Dvadest pet ljekara i medicinskih sestara u Sarajevo su došli predvođeni direktoricom Lisbeth Rosengren. Šveđani su izjavili da su impresionirani Sarajevom i da im je čast što su posjetili ustanovu ovog tipa, koja je najveća u Jugoistočnoj Evropi. U jednodnevnom druženju razmijenjena su iskustva švedskih i bosanskih kolega, a tom prilikom i gosti i domaćini uručili su jedni drugima svečane poklone. Direktor prim.dr Slobodan Trninić Šveđanima je uručio bakrorez «Vrata Sarajeva», dok je naša ustanova dobila kip u obliku irvasa koji predstavlja svojevrsni simbol Švedske.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava