English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanovePosjeta načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića    
 
Iz Ustanove Minimize

Posjeta načelnika Općine Centar Upravi JUDZKS

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević u pratnji delegacije ove sarajevske općine, posjetio je menadžment JU Dom zdravlja KS predvođen generalnom direktoricom prim.dr Dženanom Tanović  u srijedu, 4. decembra 2013. godine u 10.00 sati.


Jedan od razloga posjete načelnika Dževada Bećirevića je i donacija u vrijednosti od 41.000 KM koju je ova sarajevska općina u junu 2013. godine obezbijedila Domu zdravlja Centar – Vrazova.

U sklopu donacije sanirana su klizišta na lokalitetu ambulante porodične medicine Šip, nabavljena je radna odjeća za 319 zdravstvenih profesionalaca Doma zdravlja Centar-Vrazova, te su kupljena dva mikro-motora i materijal koji je neophodan u radu zubotehničke službe.

-    Ovo je još jedna u nizu potvrda uspješne saradnje naše ustanove sa Općinom Centar. Svaka donacija za nas je od velikog značaja, a ova u vrijednosti od 41.000 KM našu zdravstvenu zaštitu učiniće još kvalitetnijom. Želim se još jednom zahvaliti načelniku Dževadu Bećireviću na svoj podršci koju do sada imamo od Općine Centar, kazala je prim.dr Dženana Tanović, generalna direktorica JU Dom zdravlja KS.

-    Saradnja sa JU Dom zdravlja KS traje već dugi niz godina i ona će se nastaviti i u budućnosti. Učestvovali smo u adaptiranju svih većih ambulanti na području Općine Centar, a sve u interesu bolje zdravstvene zaštite u ovom dijelu Kantona Sarajevo. Kupovinom mantila zdravstvenom osoblju u Domu zdravlja Centar-Vrazova pokazali smo koliko cijenimo ljekare i medicinske sestre, a drago nam je što smo bili u prilici pomoći  i rad stomatološke službe koja je od velikog značaja za građane naše općine, rekao je, između ostalog načelnik Dževad Bećirević.Prisutnima su se obratili i prim.dr Aziz Kurtović, direktor Doma zdravlja Centar-Vrazova, te prim.dr Dijana Salihagić, odgovorni ljekar stomatološke službe u Domu zdravlja Centar-Vrazova. 

Press služba JUDZKS

dipl.soc. Arman ŠARKIĆ

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava