English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanovePosjeta predstavnika URDAS-a Upravi JUDZKS    
 
Iz Ustanove Minimize

Posjeta predstavnika URDAS-a: Bolji uslovi za osobe iz autističnog spektra

URDAS

Predstavnici Udruženja roditelja djece i osoba u autističnom spektru (URDAS) posjetili su u utorak, 10. decembra 2013. godine prostorije menadžmenta JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, gdje su se sastali sa generalnom direktoricom, prim.dr Dženanom Tanović.

URDAS

Tom prilikom predstavnici spomenutog udruženja upoznali su menadžment JU Dom zdravlja KS sa svim poteškoćama na koje nailaze djeca i odrasli iz autističnog spektra. Kao rezultat sastanka nastao je dogovor u okviru kojeg će spomenute osobe imati prednost pri naručivanju kod ljekara, naročito kod doktora stomatologije.

URDAS

Kako bi saradnja na tom nivou bila još više unaprijeđena, dogovoreno je i održavanje stručne radionice u JU Dom zdravlja KS, a sve u cilju kvalitetnijeg pristupa zdravstvenih profesionalaca osobama iz autističnog spektra.  

A.Ša.
  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava