English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanovePosjeta vrtića "Leptirić" Stomatološkoj službi    
 
Iz Ustanove Minimize

Djeca vrtića “Leptirić” posjetila Stomatološku službu


Djeca sarajevskog vrtića “Leptirić” posjetila su u petak, 26. oktobra Stomatološku službu Doma zdravlja Centar – Vrazova. Tom prilikom u ulozi domaćina dočekali su ih prim.dr Đana Firdus, direktorica Doma zdravlja Centar – Vrazova, inače specijalista ortodoncije i prim.dr. Edina Dadić, specijalista dječije i preventivne stomatologije.  

U polusatnom druženju s djecom doktorice su kroz svojevrsni igrokaz objasnile kako pravilno održavati higijenu zuba, te na taj način spriječiti pojavu karijesa.

Uz demonstriranje oralne higijene, djeca vrtića “Leptirić” imala su priliku sjediti na stomatološkoj stolici, a kroz ulogu doktora namjera je bila da se u budućnosti oslobode straha koji je prisutan zbog posjete stomatologu.


Na kraju posjete Stomatološkoj službi Doma zdravlja Centar - Vrazova djeca su dobila prigodne slikovnice, te četkice i kalodont za higijenu zuba.

A.Ša.
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava