English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanovePotpisan Ugovor o prenosu vlasništva opreme    
 
Novosti iz Ustanove Minimize

Potpisan Ugovor o prenosu vlasništva opreme na JU Dom zdravlja KS


Ugovor o prenosu opreme i osnovnih sredstava nabavljenih u okviru projekta Jačanje zdravstvenog sektora u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, potpisan je u srijedu, 30. maja 2012. godine u prostorijama Kantona Sarajevo između predstavnika Ministarstva zdravstva FBiH koje je predvodila dr. Vildana Doder i menadžmenta JU Dom zdravlja KS, predvođenog generalnim direktorom prim.dr Milanom Miokovićem.

Ovim svečanim činom prenos vlasništva nad opremom i osnovnim sredstvima sa kojima su urađeni i građevinski radovi na ambulantama porodične medicine, te organizacionim jedinicama JU Dom zdravlja KS je konačno i formalizovan, a sve u cilju evidentiranja u poslovnim knjigama.

Podsjećanja radi, projekat Jačanje zdravstvenog sektora u primarnoj zdravstvenoj zaštiti je uspješno implementiran, a na osnovu Sporazuma o razvojom kreditu i Okvirnog ugovora o kreditu između Razvojne banke Vijeća Evrope i BiH.

U okviru projekta kojeg provodi Ministarstvo zdravstva FBiH, a koji se odvijao u tri faze, izvršeno je opremanje ambulanti porodične medicine standardiziranim setom medicinske opreme i namještaja, te je urađena i njihova unutrašnja adaptacija.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar zdravstva KS, prim.dr Zlatko Vuković, te direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS prof.dr Faris Gavrankapetanović sa pomoćnikom prim.dr Mustafom Cuplovom. 

PRESS služba

Arman Šarkić, dipl.soc.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava