English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveRadionica o kapitaciji    
 
Iz Ustanove Minimize

Testiranje nagradnog plaćanja timovima porodične medicine

Kapitacija

„Testiranje nagradnog plaćanja za sprovedbu standardiziranog seta preventivno-promotivnih usluga timova porodične medicine“ naziv je komponente projekta koja je predstvaljena u okviru radionice „Implementacija projektnih aktivnosti“. Spomenutu komponentu predstavio je prof.dr Boris Hrabač u ponedjeljak, 17.septembra 2012. godine u prepunoj Sali za edukacije Doma zdravlja Centar-Vrazova.

Cilj radionice je, kako je rečeno tom prilikom, svim sudionicima projekta na kantonalnoj razini prezentirati novi koncept finansiranja zasnovanog na rezultatima, te objasniti nove metode nagradnog plaćanja timova porodične medicine kao i njihovu korelaciju sa preventivno-promotivnim programima.

kapitacija

Skup je pozdravio i generalni direktor JU Dom zdravlja KS, prim.dr Milan Mioković koji je, između ostalog rekao, da će ovaj projekat biti dugoročna korist za našu ustanovu, te je svim sudionicima zaželio puno profesionalnog uspjeha i sreće u daljem radu.

U ovom svojevrsnom pilot-projektu učestvovaće 26 timova porodične medicine iz JU Dom zdravlja KS, a on će na federalnom nivou obuhvatiti i Domove zdravlja iz Tuzle, Zenice i Mostara.

Podsjećanja radi, komponenta „Testiranje nagradnog plaćanja za sprovedbu standardiziranog seta preventivno-promotivnih usluga timova porodične medicine“ odvija se pod okriljem Ministarstva zdravstva FBiH, a u okviru dugogodišnjeg projekta „Jačanje zdravstvenog sektora u primarnoj zdravstvenoj zaštiti“ koji će se nastaviti realizirati i u narednom periodu.

PRESS služba
A.Ša  
  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava