English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveSaopštenje povodom elementarne nepogode 2012.    
 
Novosti iz Ustanove Minimize

Stanje vremenske nepogode (februar 2012.)


09.02.2012.: Saopštenje za javnost

Snijeg sa krova ambulante porodične medicine Vraca očišćen je u srijedu, 8. februara 2012. godine u poslijepodnevnim satima zajedničkim naporima pripadnika Civilne zaštite Novo Sarajevo, Profesionalne vatrogasne brigade te čelnih ljudi Općine Novo Sarajevo i Doma zdravlja Novo Sarajevo. Snijeg je sa krova očišćen je ručno, a ambulanta Vraca ponovo će raditi punim kapacitetom u dvije smjene, od 7.30 do 20.00 sati.

Danas je predviđeno i čišćenje snijega sa krova ambulante porodične medicine Pofalići, a u akciji će takođe učestvovati pripadnici Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne brigade u saradnji sa čelnicima Općine Novo Sarajevo i menadžmentom i uposlenicima Doma zdravlja Novo Sarajevo.

Ambulante su bile zatvorene u utorak, 7. februara 2012. godine zbog velikih snježnih padavina koje su izazvale opterećenje krovova.

U toku jučerašnjeg dana (srijeda, 8. februar) pripadnici Civilne zaštite Vogošća u saradnji sa uposlenicima Doma zdravlja Vogošća proveli su uspješnu akciju čišćenja snijega sa krova ambulante porodične medicine Semizovac koji je takođe ugrožavao konstrukciju ovog objekta. Velikim naporima snijeg je uklonjen sa kritičnih tačaka i ambulanta Semizovac biće u funkciji građana u punom kapacitetu.

Pacijentima u najudaljenim mjestima Općine Trnovo u srijedu, 8. februara 2012. godine dostavljeni su neophodni lijekovi, a akcija je provedena kao plod saradnje menadžmenta JU Dom zdravlja KS i JU Apoteke Sarajevo.

S poštovanjem!

Press služba JUDZKS
Arman ŠARKIĆ, dipl.soc.


07.02.2012.: Saopštenje za javnost
Zatvorene ambulante Vraca i Pofalići u OJ DZ Novo Sarajevo

Zbog opasnosti od urušavanja krovova pod teretom velike količine snijega privremeno su zatvorene ambulante porodične medicine na lokalitetima Vraca i Pofalići. Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, u ponedjeljak, 6.februara u poslijepodnevnim satima su pokušavali ukloniti snijeg sa krovova, ali nisu uspjeli zbog nepristupačnosti terena. Pacijenti koji pripadaju lokalitetu Vraca zdravstvene usluge moći će ostvariti u ambulanti porodične medicine Grbavica, a pacijenti koji su registrovani na lokalitetu Pofalići svoja prava mogu ostvariti u centralnom objektu Doma zdravlja Novo Sarajevo.

Inače, JU Dom zdravlja KS i danas (utorak,7.februar 2012.godine) funkcioniše u gotovo stopostotnom kapacitetu sa svih devet Domova zdravlja i više od 70 ambulanti porodične medicine širom Kantona Sarajevo.

Ovaj najveći zdravstveni sistem sarajevskog kantona funkcioniše zahvaljujući nesebičnom zalaganju naših uposlenika, kako na izvršavanju redovnih profesionalnih obaveza, tako i na angažmanu čišćenja snijega oko svih objekata.

Dakle, sve službe rade u punom kapacitetu, uključujući i one terenske u koje spada polivalentna patronaža čiji članovi obavljaju svoj posao u iznimno teškim uslovima rada. Zbog uslova elementarne nepogode još jednom apelujemo na pacijente da svoje usluge koriste u opravdanim situacijama, da kao i do sada pokažu visok stepen svijesti u uslovima koji su nas zadesili, te da i oni na taj način doprinesu nesmetanom funkcionisanju JU Dom zdravlja KS.

S poštovanjem!

Press služba JUDZKS

Arman ŠARKIĆ, dipl.soc.


06.02.2012.: Saopštenje za javnost povodom proglašenja stanja elementarne nepogode u Kantonu Sarajevo

U uslovima elementarne nepogode koja je zadesila širi region, JU Dom zdravlja KS od ponedjeljka, 6.februara 2012. godine radi punim kapacitetom zahvaljujući velikom ljudskom i profesionalnom angažmanu svih uposlenika ove ustanove.

Svih devet Domova zdravlja (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Hadžići, Ilijaš, Vogošća i Trnovo) sa više od 70 ambulanti porodične medicine koji strukturalno pripadaju JU Dom zdravlja KS pružaju redovno zdravstvene usluge građanima sarajevskog kantona.

Nesebičnim zalaganjem, uposlenici JU Dom zdravlja KS su, uz redovne profesionalne obaveze, učestvovali i u akcijama čišćenja snijega na prilazima u saradnji sa građanima i članovima Civilne zaštite KS. Kao rezultat ovakvog zalaganja i ozbiljnog odnosa prema uslovima elementarne nepogode koja nas je zadesila imamo nesmetano funkcionisanje  velikog dijela ovog zdravstvenog sistema koji se proteže od obronaka Općine Stari Grad pa sve do Trnova i Nišićke visoravni.

Na žalost, postoje i dijelovi sistema čiji prilazi još nisu u stopostotnoj mjeri prohodni, a koje naši uposlenici ne mogu osposobiti vlastitim snagama zbog velikih snježnih nanosa i nedostatka adekvatne mehanizacije. To se najprije odnosi na prilaz Domu zdravlja Centar-Vrazova, Domu zdravlja Stari Grad, te Domu zdravlja Novo Sarajevo. Zbog navedenih činjenica apelujemo na KJPK Rad da nam svojim ljudstvom i tehnikom pomogne u otklanjanju ovih problema. 

Ovim putem želimo se zahvaliti svim korisnicima zdravstvenih usluga na strpljenju i ukazanom povjerenju, kao i svim subjektima i pojedincima koji pomažu u održavanju i nesmetanom funkcionisanju JU Dom zdravlja KS.                                                                                    

 S poštovanjem!

Press služba JUDZKS

Arman ŠARKIĆ, dipl.soc.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava