English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveSporazum za II fazu radova na OJ Novi Grad    
 
Iz Ustanove Minimize

Potpisan sporazum o sufinansiranju II faze radova na OJ Novi Grad

Sporazum o sufinansiranju sanacije, rekonstrukcije i dogradnje objekta OJ Doma zdravlja Novi Grad – „Kumrovec“ – II faza, potpisan je u ponedjeljak, 1. septembra 2014. godine u Sali zgrade Vlade Kantona Sarajevo u 12.30 sati.

Ovom svečanom činu prisustvovali su sufinansijeri dr. Eldan Lokmić, ministar kantonalnog ministarstva zdravstva, dipl.oec Kenan Crnkić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i mr. Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad, te implementator sporazuma, generalna direktorica JU Dom zdravlja KS, prim.dr Dženana Tanović.

Okupljenim novinarima obratio se dipl.oec Kenan Crnkić koji je, između ostalog rekao, da je iznos koji je obezbjedio Zavod zdravstvenog osiguranja KS u potpunosti operativan i biće doznačen na adresu JU Dom zdravlja KS, te je istakao da se radi o velikom projektu i poduhvatu,jer je Dom zdravlja Novi Grad najveći objekat tog tipa u Kantonu.

Načelnik Općine Novi Grad, mr. Semir Efendić rekao je da je sanacija, rekonstrukcija i dogradnja Doma zdravlja Novi Grad najveći projekat zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo, te da je zadovoljan što su radovi iz I faze privedeni kraju i što se, nakon završetka tenderske procedure mogu najaviti radovi koji obuhvataju II fazu.

Sporazumom se okvirno regulišu pitanja sufinansiranja II faze građevinskih radova na sanaciji, dogradnji i rekonstrukciji objekta. Potpisnici sufinansijeri, kako se navodi u Sporazumu, su saglasni da finansijska sredstva za građevinske radove, predviđene u budžetskoj 2014. godini finansiraju na način da Ministarstvo zdravstva KS iz planiranih kreditnih sredstava učestvuje u iznosu od 400.000 KM, Zavod zdravstvenog osiguranja KS u okviru Finansijskog plana odobrio je iznos od 1.500 000 KM, dok je Općina Novi Grad u okviru odobrenih budžetskih sredstava učestvovala sa 250.000 KM.

 A.ŠARKIĆ
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava