English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveStručnjaci iz prakse u JUDZKS    
 
Iz Ustanove Minimize

Počinje izvođenje praktičnih vježbi iz predmeta Porodična medicina u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo

U ponedjeljak, 13.10.2014. godine, u prostorijama Edukativnog centra u OJ DZ Centar, održan je sastanak generalne direktorice Ustanove, prim.dr. Dženane Tanović, i dekanese Medicinskog fakulteta UNSA, prof.dr. Almire Hadžović-Džuvo, sa kandidatima za stručnjake iz prakse iz Službe porodične medicine JUDZKS.

Naime, sa školskom 2014/2015. godinom, 23 stručnjaka iz prakse i 4 nastavnika i asistenta u okviru 6 Domova zdravlja JUDZKS (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Vogošća)  započet će izvođenje praktičnih vježbi sa studentima XI semestra Medicinskog fakulteta UNSA iz predmeta Porodična medicina.

Studenti će vježbati sa stručnjacima iz prakse 3 nastavna sata (135 minuta) u dvije smjene: 08:00-10:30 (prva smjena) i 13:30-16:00 (druga smjena). Stručnjaci iz prakse će primati studente na vježbe svake srijede od 15.10.2014. godine na svom radnom mjestu i u to vrijeme i pažljivo po nastavnom planu i programu diskutuju sa studentima o slučajevima, pokazuju rad ambulante i što više uključuju studente u praktični rad. Stručnjaci iz prakse vode evidenciju o prisustvu na vježbama u obrascu Vježbe_Izvjestaj. U ovaj obrazac upisuju i svoje aktivnosti tokom vježbi.

Nastavnici i asistenti zakazivat će srijedom grupni rad sa studentima u trajanju od dva nastavna sata (90 min) u terminu koji je dogovoren sa predstavnikom grupe. Raspored nastavnika i asistenata za vježbe je u sljedećim objektima: Zaim Jatić - OJ DZ Centar, Amira Skopljak - OJ DZ Novo Sarajevo, Nataša Trifunović - OJ Novi Grad, Hasiba Erkočević - OJ DZ Centar i Emina Kujundžić - OJ DZ Novi Grad. Nastavnici i asistenti treba da pomognu u svim pogledima stručnjacima iz prakse da uspješno izvedu vježbe sa studentima.

Ovdje možete preuzeti raspored studenata za praktične vježbe po ambulantama JUDZKS.

U ime generalne direktorice Ustanove, prim.dr. Dženane Tanović, i svih uposlenika Ustanove, studentima medicine i našim, moguće, budućim kolegama, želimo dobrodošlicu u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo i želimo im sretnu novu školsku godinu i uspješan rad!

JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava