English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveSvjetski dan mentalnog zdravlja 2017    
 
Iz Ustanove Minimize

Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja

JU Dom zdravlja KS prigodnim aktivnostima obilježila je Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. oktobra 2017. godine. Tom prilikom Centri za mentalno zdravlje OJ Stari Grad, Novi Grad i Ilidža organizirali su promotivnu šetnju sa pacijentima na potezu od BBI centra do Trga Oslobođenje - Alija Izetbegović.

Svjetski dan mentalnog zdravlja 2017

Nakon toga, u saradnji sa Udruženjem za zaštitu mentalnog zdravlja „Menssana“ Sarajevo, u  zgradi Općine Stari Grad Sarajevo upriličena je i izložba radova osoba sa mentalnim poteškoćama koji su nastali kao dio okupacione terapije, a pod nazivom „Zelena traka“.

Svjetski dan mentalnog zdravlja 2017
 
Svjetski dan mentalnog zdravlja 2017

Cilj aktivnosti je promocija važnosti mentalnog zdravlja i neophodne podrške osobama koje imaju poteškoće sa mentalnim zdravljem. Posebno želimo skrenuti pažnju na važnost očuvanja mentalnog zdravlja na radnom mjestu i sprječavanje diskriminacije osoba koje doživljavaju bilo koji problem sa mentalnim zdravljem.


JU DOM ZDRAVLJA KANTONA SARAJEVO
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava