English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveVježba civilne zaštite Općine Centar i DZ Centar    
 
Novosti iz Ustanove Minimize

Saradnja Štaba Civilne zaštite Općine Centar i Doma zdravlja Centar – Vrazova

“Organizacija pružanja zdravstvene zaštite-skrining na šećernu bolest, hipertenziju, gojaznost i upotreba EKG-a”, naziv je vježbe koja se održala u utorak, 20. decembra 2011. godine u Domu zdravlja Centar-Vrazova, a u organizaciji Štaba Civilne zaštite Općine Centar i JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.      

Tom prilikom, pripadnici Službe medicinske pomoći formirane pri Domu zdravlja Centar –Vrazova, a koju čine specijalni timovi ljekara i medicinskih sestara obavljali su medicinske preglede u periodu od 10.00 do 13.00 sati, koji bi se obavljali i u slučaju prirodnih i drugih nesreća. Građanima su besplatno mjereni nivo glukoze u krvi i krvni pritisak, težina, visina kao i indeks tjelesne mase, a u indikativnim slučajevime  bio je upotrijebljen i EKG aparat.
Medicinski timovi bili su angažovani na šest punktova: Edukacioni centar, Vrazova 11/II, ambulanta Koševsko brdo (Braće Begić 6), Breka (Himze Polovine bb), Podhrastovi (Bardakčije 41), Čekaluša (Čekaluša 41) i Jablanička (Fehima-efendije Čurčića bb).

Prilikom vježbe timovi su na raspolaganju imali sanitetsko vozilo i radio vezu, kao i ostalu opremu nabavljenu iz sredstava Civilne zaštite Općine Centar.

PRESS služba
Arman ŠARKIĆ, dipl.soc.
  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava