English language
Ukratko o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveZahvalnica ispred Centra za demenciju    
 
Iz Ustanove Minimize

Centar za demenciju uručio zahvalnicu JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo

Menadžment JU Dom  zdravlja KS predvođen generalnom direktoricom, prim.dr Dženanom Tanović susreo se sa članovima Centra za demenciju u srijedu, 24.09.2014. godine u prostorijama INDOK centra naše ustanove. Tom prilikom, Osman Kučuk, projekt-menadžer Udruženja „Air“ koji je osnivač Centra za demenciju uručio je zahvalnicu prim.dr Dženani Tanović zbog, kako je istakao, dobre saradnje i koordinacije stručnog osoblja JU Dom zdravlja KS sa spomenutim centrom, a sve u cilju pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite pacijentima kod kojih je dijagnosticirana demencija, te pomoći njihovim porodicama.

- Mi smo pokretači ovakvog centra u regionu i ponosni smo na tu činjenicu. Akcija za rano otkrivanje demencije počela je u julu 2014. godine i saradnja s vašom ustanovom je izuzetna. Cilj nam je da imamo intenzivne kontakte sa vašim Centrima za mentalno zdravlje, tačnije neurolozima kako bi smo ih mogli upoznati sa rezultatima i općenito radom našeg udruženja. Interes nam je efikasan sistem kako bi put u tretiranju dementnih pacijenata bio što kraći i jednostavniji, rekao je, između ostalog Osman Kučuk.

Direktorica JU Dom zdravlja KS, prim.dr Dženana Tanović istakla je da se ljekari porodične medicine kontinuirano educiraju u raznim pravcima, pa tako i u oblasti demencije, te da zajedno sa neurolozima i psiholozima naše ustanove imaju izuzetne rezultate na terenu u smislu adekvatnog tretiranja ovakvih pacijenata i kvalitene komunikacije sa porodicama oboljelih.

- Imamo dobru trijažu, naročito danas kada je cijeli sistem elektronski povezan. Ova činjenica umnogome je skratila put lutanja i eventualnih administrativnih zapreka, kako za pacijente oboljele od demencije, tako i za članove njihovih porodica koji, na žalost, podnose veliki teret u ovakvim situacijama, rekla je na kraju direktorica ustanove, prim.dr Dženana Tanović.    

 A.ŠARKIĆ
  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava