English language
Ukratko o UstanoviArhiva radova uposlenika UstanoveRadovi uposlenika Stomatološke službe OJ Centar    
 
Naučni rad u Ustanovi Minimize

Prezentacija naučnih radova uposlenica Stomatološke službe OJ Centar

27. decembra 2016. godine u sali za edukacije OJ Dom zdravlja Centar upriličeno je predstavljanje naučnih radova uposlenica Stomatološke službe primarnog nivoa OJ Centar, dr. Tanje Pejčinović-Janeček, spec. dječije i preventivne stomatologije i dr. Emine Čengić, specijalizantice dječije i preventivne stomatologije.

Dr. Pejčinović prezentovala je rad na temu "Stav roditelja prema oralnom zdravlju predškolske djece", dok je dr. Čengić prezentovala rad „Preskripcija fluorida u trudnoći – rizici i dobrobit“ koji je izradila sa kolegicama dr. Naimom Lokmić, spec. ginekologom i dr. Lejlom Murtić, spec. pedodontom.

Prezentacijama su prisustvovale kolege i kolegice iz Stomatološke službe i Dispanzera za predškolsku djecu OJ DZ Centar, kao i uposlenici iz drugih domova zdravlja. Nakon prezentacija, prisutni su davali svoje komentare i postavljali pitanja, te se povela diskusija o značaju rane detekcije karijesa kod djece, kao i mogućnostima poboljšanja buduće saradnje pedijatara iz dispanzera za predškolsku djecu i pedodonata kada je u pitanju osiguravanje prve posjete djeteta stomatologu u što ranijoj dobi.

CENTAR ZA NNID

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava