English language
Informacije o UstanoviArhiva novosti iz UstanoveProjekat unapređenje zdravlja djece 2011.    
 
Novosti iz Ustanove Minimize

Prezentacija projekta unapređenja zdravlja djece u Kantonu Sarajevo


Vodič za roditelje, naziv je brošure koja je promovisana u srijedu, 28. decembra 2011. godine u 13.00 sati u punoj sali Hotela Bosnia. Tom prilikom prisutnima su se, pored ostalih, obratile dr. Amra Kaljić Junuzović i dr. Zdenka Šarac Budimir koje su ukratko objasnile proces nastajanja brošure, te podsjetile na korisnost jednog ovakvog štiva koje će biti od velike pomoći svim budućim roditeljima.

Brošura u kojoj su obrađene teme “Rast i tjelesni razvoj djeteta u prvoj godini života”, “Psihomotorni razvoj djeteta od 0 do 12 mjeseci”, “Emotivni razvoj djeteta u prvoj godini života” te “Najčešća pitanja u pedijatrijskoj ordinaciji”, nastala je kao plod projekta Unapređenja zdravlja djece u Kantonu Sarajevo koji podržava i finansira Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, a čiji izvođači su Dispanzeri za predškolsku djecu JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

   

Uz prezentaciju projekta, koji je trajao od juna do decembra 2011. godine i promocije spomenute brošure u Hotelu Bosnia predstavljen je i letak “Povećajmo bezbjednost djece” koji će takođe u narednom periodu biti distribuirani novim roditeljima.

Vodič i letak možete pogledati klikom na slike ispod.


 

 

Autori navedenih publikacija su: Diba Eminagić, Aida Hadžimurtezić, Izet Hočko, Enisa Mulalić, Samira Penava, Satka Salihbegović i Zdenka Šarac Budimir. Koordinator projekta je Amra Kaljić Junuzović.


PRESS služba

Arman ŠARKIĆ, dipl.soc.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava