English language
Savjeti i novosti o zdravljuMladiPredoziranje kafom    
 
Mladi Minimize

Djevojka se predozirala espresso kafom

Jasmine Willis, 17, dobila je temperaturu i počela hiperventilirati nakon što je popila sedam duplih espresso kafa dok je radila u porodičnoj prodavnici sendviča. Nakon što je odvedena u bolnicu, doktori su potvrdili da se predozirala kafeinom.

 

Ona se od tada u potpunosti oporavila i sada upozorava druge na opasnosti od pretjeranog pijenja kafe.

 

Ona je pojasnila da nije znala da pije duple doze, te da su posljedice bile tako snažne da je bez razloga čas plakala čas se smijala mušterijama koji su dolazili u prodavnicu.

Dobila je temperaturu, počela se boriti za dah, srce joj je udaralo tako snažno da je mislila da pada u stanje šoka.

“Nisam znala da se to može čovjeku desiti od kafe, pa se samo nadam da će drugi naučiti nešto iz ove moje greške.”

 

Jasmine, koja je puštena kući nekoliko sati nakon posmatranja u bolnici, danima je osjećala nus pojave i danas uopšte ne može podnijeti miris kafe.

 

Izvor: BBC, avgust 2007., www.bbc.co.uk

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava