English language
ORL služba    
 
ORL služba Minimize

U savremeno opremljenim ORL kabinetima vrši se specijalističko-konsultativna zdravstvena zaštita koja obuhvaća preventivu, dijagnostiku i liječenje bolesti uha, grla i nosa. Uz redovne preglede i kontrole pacijenata koji se javljaju zbog ORL kazusa, služba učestvuje u sistematskim pregledima uposlenih, prosvjetnih radnika, te daje ocjenu pri vađenju ljekarskih uvjerenja za posao i vozački ispit.

U kabinetu za audiovestibulometriju ispituju se sluh i centar za ravnotežu, što je također vrlo bitan dio nalaza kod patoloških stanja, kao i kod davanja ocjene za ljekarska uvjerenja kada su u pitanju poslovi koji zahtjevaju rad na visini i sa rizikom.

Sedmični raspored rada ORL službe po lokalitetima:
  1. OJ Dom zdravlja Centar
  2. OJ Dom zdravlja Stari Grad
  3. OJ Dom zdravlja Novo Sarajevo
  4. OJ Dom zdravlja Novi Grad
  5. OJ Dom zdravlja Ilidža
  6. OJ Dom zdravlja Vogošća
  7. OJ Dom zdravlja Ilijaš
  8. OJ Dom zdravlja Hadžići
  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava