English language
Arhiva dešavanja iz KPR-aAstma škola za odrasle 2010    
 
Novosti iz Ustanove Minimize

Astma škola za odrasle

Upoznavanje sa simptomima astme
 
Astma škola za odrasle pacijente održana je 26. maja 2010. godine u Edukativnom centru Doma zdravlja Centar-Vrazova. Tom prilikom, grupi od devet polaznika mr.sci.med.prim.dr Zaim Jatić objasnio je neke od ciljeva spomenute škole, među kojima je i da se oboljeli od astme više informiraju o samoj bolesti, te uzrocima njenog pogoršanja i načinima prevencije. Polaznici su bili upoznati i sa korištenjem mjerača vršnog protoka, spirometra, pumpice i astma kontrol-testa.

Organizatori Astma škole za odrasle pacijente su JU Dom zdravlja KS, Udruženje ljekara/liječnika porodične/obiteljske medicine FBiH – podružnica za Kanton Sarajevo i GlaxoSmithKline.

Sljedeća Astma škola održaće se u septembru 2010. godine.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava