English language
Arhiva dešavanja iz KPR-aDan specijalizantskih projekata 2012    
 
Iz Ustanove Minimize

Održan "Dan specijalizantskih projekata" 2012.

Dan specijalizantskih projekata

Dan specijalizantskih projekata u okviru kojeg je sedam ljekara porodične medicine prezentiralo svoje radove, održan je u utorak, 5. juna 2012. godine u sali Hotela Bosnia.

Tom prilikom stručna komisija najbolje je ocijenila rad dr. Hasibe Erkočević pod naslovom „Prevalenca, oblici i uticaj nasilja pacijenata na doktore PZZ JUDZKS“ koji je dobio 172 poena, dok je drugi najbolje ocijenjeni rad autorski potpisala dr. Đemila Prašović. Rad dr. Erkočević ocijenjen je najboljim u iznimno kvalitetnoj konkurenciji, koju su sačinjavali dr. Jamil El-Kallahy, dr. Fikret Jonuz, dr. Nedžad Karić, dr. Draženka Pašalić-Mirčić, dr. Đemila Prašović i dr. Lejla Varešlija. Kriteriji za ocjenjivanje rada su relevantnost rada za porodičnu medicinu, broj ispitanika, metodologija rada, rezultati-jasnoća i statistička obrada, diskusija i zaključci-povezanost s praksom i prezentacija.


Dan specijalizantskih projekata dio je obaveznog programa u okviru porodične medicine i datira još od 1999. godine. Učešće sa naučnim radom jedan je od uslova svim ljekarima koji žele da pristupe završnom specijalističkom ispitu iz porodične medicine. 

Partner ovogodišnjeg Dana specijalizantskih projekata je farmaceutska kompanija Berlin-Chemie Menarini.   

Program održavanja “Dana specijalizantskih projekata“

A.Ša.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava